В Созопол се проведе конференция за избор на кандидат за кмет, водач на листата и кандидати за общински съветници на БСП за предстоящите местни избори. Настоящият кмет на общината Тихомир Янакиев бе избран единодушно от участниците във форума за водач на листата и за кандидат за кмет на Созопол.

„В конференцията се включиха много хора. Всички бяха много активни. Единодушно издигнаха Тихомир Янакиев за кандидат за кмет на общината. Приета бе формулата за коалиция „БСП плюс“ , като поканени да подкрепят Тихомир Янакиев ще бъдат и други политически сили. Гласувана беше и листата с кандидати за общински съветници. Тази категорична подкрепа за настоящия кмет бе очаквана. Това е резултат от неговата упорита работа. Той направи обстоен отчет за своята работа. Знаем, че пое общината в изключително тежко финансово състояние – резултат от работата на предишните кметове. Успя буквално за четири години да стабилизира финансово общината“, коментира след конференцията народният представител от „БСП за България“ инж. Петър Кънев, който присъства на събитието.

„Подкрепата за Тихомир Янакиев за кандидат за кмет и за водач на листат в Созопол беше единодушна. Много позитивна конференция. Пожелавам останалите, които предстои да бъдат проведени, да протекат също така“, каза от своя страна областният координатор на БСП – Бургас Живко Господинов. Той пожела успех на изборите на Тихомир Янакиев.