За втора поредна година – Европейски информационен офис „Солидарност“ – Бургас съвместно с Център за информация и професионално ориентиране „Профинфолидер“ и с подкрепата на Делегация на българските социалисти в Европейския парламент стартират лятна академия „Професионално ориентиране в европейските проекти“. В рамките на няколко последователни съботни курса всеки от участниците ще има възможност да се запознае с възможностите на европейското финансиране. По време на курсовете всеки от присъстващите ще получи информация за: оперативните програми и европейските структурни фондове; основните принципи за изграждане на проектите; как се прави бюджет и се попълва апликационна форма. В края на своето обучение всички успешно приключили програмата ще получи удостоверение за преминал курс „Професионално ориентиране в европейските проекти“.

Обученията ще се провеждат в няколко поредни съботи или недели в офис „Солидарност“ или в офиса на Център за информация и професионално ориентиране „Профинфолидер“ в гр. Бургас.

Всеки желаещ за участие може да го заяви до 4 юни при Христо Панайотов на solidarnost_bs@abv.bg bsp_oblast@abv.bg или на телефон 0899906761