Представители на Коалиция „БСП за България“ проведоха среща – разговор с жители на централна градска част в Бургас. В нея се включиха кандидатите за народни представители от листата на социалистите Чанко Мирчев, Стоян Стоянов и общинският лидер на БСП в Бургас Живко Господинов.

Беше представена предизборната платформа на Коалицията, като отново бе обърнато по-специално внимание на по-важните приоритети. Кандидатите за депутати припомниха постиженията на БСП в социалната сфера и отбелязаха, че за да е възможно осъществяването на силна социална политика, е нужна работеща икономика. Беше подчертано, че партията има сериозна програма за стабилизиране на българската икономика и за подкрепа на малкия и средния бизнес, но в момента най-тревожният проблем е високата инфлация, ниските доходи и едновременно с това високите цени.

Коментиран беше въпросът за премахването на Паметника на Съветската армия в столицата и категорично бе изразено мнението, че чрез действия като това се заличава историческата памет на България.

Засегнати бяха въпроси от регионален характер. Кандидатите за народни представители призоваха присъстващите да подкрепят „БСП за България“, като на 2 –ри април гласуват с номер 1 в бюлетината.