Над 700 социалисти от Бургас се включиха в събора на Бузлуджа. Днес, 03.07.2021 г. /събота/ в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа се проведе традиционният събор на левицата, с който бе отбелязано 130 години организирано социалистическо движение в България.

Честването започна в 10:00 ч. с изпълнения на танцов състав “Каламица“ към НЧ “Светлина – 1900“, с. Цалапица и продължи с изява на Берковската духова музика и изпълнения на Маргарита Хранова. След символичната българска песен “Една българска роза“, на сцената се качиха водачите на листи, членовете на Изпълнително бюро, коалиционни партньори и Оперативното бюро на МО.

В 11:00ч. започна официално политическата част и на сцената се качиха представители на групите, които приоритет по основните политики на коалиция “БСП за България”: учители, лекари, възрастни хора, земеделци. На сцената излязоха заедно и представители на три поколения като символ на приемствеността. След това председателят на БСП Корнелия Нинова държа реч.

Сборът продължи с  представление на ансамбъл “Чинарите“, а по-късно Филип Аврамов представи букет от песни. Празненството продължи с музикален съпровод.