Коалиция „БСП за България” откри предизборната си кампания в Бургас с концерт и тържествено представяне на всеки от кандидатите за народни представители.

„Ние сме един изключително силен отбор. Както каза нашата председателка Корнелия Нинова – ние сме системна партия, партия с над сто и тридесет годишна история“, каза от трибуната водачът на листата инж. Петър Кънев.

„Всичко онова, което се случи през последните дванадесет години, вече е зад гърба ни. От тук нататък, какви ще бъдат резултатите на управлението ни, тепърва зависи от всички нас“, заяви още той.

„Моята молба е на единадесети юли всички да гласуваме. Всички ние –сподвижници, симпатизанти, партийни членове, приятели, познати, да излезем и да гласуваме. Съдбата на нашата държава е в ръцете ни”, призова водачът на социалистите в морския град.

„Епохата ГЕРБ вече е зад нас. Епохата Борисов приключи“, категоричен бе той в думите си.

„Това, което се случва през последните години погубва нашата Родина. Рушат се базови ценности, върху които се изгражда държавността, върху които идва гордостта на българския народ, народ, известен със своята велика история, но уви с тъжно настояще. Виждам как година след година традиционни български ценности като грамотност, образованост, духовност и доброта към хората ерозират. Ето защо днес, заставайки пред Вас, осъзнавам напълно отговорността, която поемам. Реалността е това, което ме мотивира да се изправя пред това поредно предизвикателство в своя път”, каза от своя страна проф. д-р Юлия Йоргова-Форд, втора в листата на социалистите в морския град.

„Считам, че „БСП за България“ е силната и способна коалиция с можещи и знаещи хора. Тя може да доведе до успешен край битката, която започна на последните избори. Вярвам, че бъдещето на нашите деца и внуци, нашето оцеляване и благополучие, са в ръцете ни днес и сега. Нека изберем за младите хора пътя на знанието, пътя на самореализацията, на духовността, на благоденствието. Нека изберем сигурността, спокойствието за по-възрастното поколение. Доверете ни се и на 11 юли гласувайте с бюлетина номер четири “,  беше емоционална в словото си проф. д-р Юлия Йоргова.

„Аз съм един от Вас, един от хората, на които ГЕРБ се опита да отнеме настоящето. Един от хората, принудени да живеем в корупционна среда. Един от Вас, на когото беше обяснявано, че живее добре, но не го знае”, каза пред събралото се множество Тодор Байчев, чието име стои на трето място в листата.

„Освен честта да Ви представлявам, има привилегията да бъда част от един печеливш отбор, отбор, изграден от професионалисти, всеки в своята област – бизнес, администрацията, образование. Т.е. ние имаме хора, които могат да дават. Ние не искаме нищо от избирателите, напротив – ние им предлагаме ти простички неща. Първо – възстановяване на държавността по възможно най-добрия начин. Всеки един да чувства държавата не зад гърба си, напротив – пред него и държавата да го брани. Второ – тържество на закона. Законът да бъде еднакъв за всички и да не се прилага избирателно спрямо конкуренти. И трето – индустриализация на Бургаски регион“, категоричен беше Байчев.

„Нека не оставяме историята да бъде съдник на делата ни и да вземем съдбата си в свои ръце“, каза още той.

„ Много е трудно да бъдат изведени лични приоритети в многообразието от натрупани проблеми в условията на политическа криза. В най- общ план ще насоча усилията си към подкрепа на проекти, свързани със законодателни инициативи, свързани с укрепване на българската държавност и борба със социалното неравенство”, декларира Андреана Премянова-Янкова, четвърта в листата.

„Смятам, че предизборната платформа на „БСП за България“ е една прекрасна основа за бъдещо управление на страната. Вярвам, че със специалистите, професионалистите, които имаме в листата, ние можем да постигнем успех“, заяви още Андреана Премянова-Янкова.