БСП – Бургас регистрира листата си в Районната избирателна комисия за участие в парламентарните избори, които ще се проведат на 4 април. Необходимите документи бяха внесени от първите трима в листата Петър Кънев, Юлия Йоргова и Тодор Байчев, председателя на Общински съвет на БСП – Бургас Живко Господинов и областния председател на партията Стойко Танков.

„Винаги сме тръгвали с нагласа за победа.  Мисля, че ние като партия, работеща в опозиция в българския парламент, бяхме една много активна, понякога и агресивна опозиция, която се мъчеше да отстоява интересите на обикновените български хора. Мисля, че това успяхме да го направим. Сигурен съм, че резултатите ще ги отчетем след месец като позитивни за нас”, заяви Петър Кънев. Той посочи още, че очаква добър резултат, като амбицията е за минимум 4 мандата. На въпрос дали се притеснява от нечиста кампания и от новите партии, които се появиха за този вот, Кънев отговори, че никога не е било лесно. „На всеки 4 години се появяват група еднодневки, които на следващите избори ги няма. Всички влизат в кампанията с обещания за добронамереност и в един момент започва агресията. Не очаквам нищо ново и от тази кампания”, добави той.

„Винаги съм имала отговорно отношение към политиката, която БСП провежда”, заяви от своя страна Юлия Йоргова. „Реших, че мога да бъда полезна на Бургас в сферите, в които съм работила досега – в областта на образованието.  През всичките тези години съм успяла да натрупам много знания и опит по отношение най-вече на  качеството на образованието и мисля,че точно там мога да вложа моите основни усилия”, допълни тя.