Общинският съветник от БСП Васил Иванов отправи въпрос към кмета на Бургас относно недобрата осветеност на алеите в Морската градина и велоалеята до квартал „Сарафово”.  „Бях сигнализиран от граждани, че по продължението на велоалеята, водеща от Бургас към кв. „Сарафово”, още от лятото има много изгорели крушки от осветителната мрежа, които от своя страна образуват тъмни участъци. Това притеснява хората, които спортуват, карат колело или се разхождат нощно време”, казва Васил Иванов.

Освен по продължението на споменатата велоалея, в Приморски парк положението не е по-различно. „Забелязал съм също така, че голяма част от лампите там светят с много слаба светлина и въпреки че ги има, не осветяват добре и няма добра видимост”, посочва още общинският съветник.

В тази връзка той поставя въпроса: Може ли Община Бургас да се ангажира с това да възложи дефектация на посочения участък и подмяна на изгорелите или дефектирали осветителни тела в Морската градина и по продължението на велоалеята от Бургас до кв. „Сарафово” и в какъв срок това може да се случи?