Председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в 44-то Народно събрание Петър Кънев, заедно с членовете на комисията, се срещна с вицепрезидента на Европейската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите (ХОТРЕК) Марк Ван Мюлдърс и ръководството на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Гостът е на работно посещение в България по повод присъединяването на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация към организацията.

Петър Кънев запозна гостите с дейността на комисията и представи основните приоритети в нейната работа. Той подчерта, че по време на обсъждането на законопроектите, които разглежда комисията, народните представители успешно си сътрудничат с Министерството на икономиката и Министерството на туризма и разчитат на експертизата, с която двете ведомства разполагат.

Вицепрезидентът на ХОТРЕК Марк Ван Мюлдърс представи пред ръководството на Комисията по икономическа политика и туризъм визията на Асоциацията за развитието на хотелиерската и ресторантьорска индустрия на европейско ниво. Той посочи, че ХОТРЕК обединява 45 национални асоциации от 33 европейски страни и изрази увереност, че Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация успешно ще се включи в нейната дейност.