Атестат за промяна е, че ГЕРБ няма да управляват в десет областни центъра

„БСП печели в 4 областни центъра, печели в 24 общини на втори тур, като ги прибавим към останалите 35 от първи тур – удвояваме резултата си. Имаме 150 000 гласа повече за общински съветници и кметове спрямо изборите през 2015 година. БСП уверено се връща в местната власт“. Това заяви членът на Националния предизборен щаб на БСП Атанас Зафиров пред БТВ.

„Честната битка е битката срещу статуквото. БСП има добър резултат. Резултатите показват, че България се събужда“, изрази мнение Зафиров. Той обърна внимание, че ГЕРБ няма да управляват в десет областни центъра, което по думите му е атестат за промяна. По темата София, Зафиров коментира: „При разлика от 20 000 хиляди гласа, би трябвало внимателно да се оперира с категориите „спечелил“ и „загубил“. Анализите предстоят. БСП се представи добре на изборите в София – увеличихме двойно резултата си за общински съветници“. Зафиров отбеляза, че в Русе БСП е имала много добър кандидат – с добра и позитивна кампания и хората са го оценили.

„Партията на четвърти пореден избор повишава резултатите си. Настоящото ръководство и председателят на партията показаха добри резултати“, заключи Зафиров.