Народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев бе гост в сутрешния блок на Канал 0, където коментира едни от най-актуалните национални и регионални теми. Разговорът започна с наболелия проблем с кардиохирургичното отделение и опасността хората със сърдечно-съдови заболявания да бъдат транспортирани до Варна или Пловдив, вместо да получават лечение в Бургас. По този казус Изпълнителното бюро на ОбС на БСП – Бургас излезе с позиция.

„За нас това е немислимо, имайки предвид, че живеем в 21-ви век, а Бургас е четвъртият по големина град в страната“, заяви Тишев.

Друг казус, който той засегна, бе за ограничаването на достъпа до плаж „Аркутино“.

„Съгласно законодателството в България, достъпът до морските плажове е безплатен и безпрепятствен, т.е. всеки има право да стигне до плажа. Това ограничаване противоречи на закона. Отделно – това е въпрос, който не е трудно да бъде решен, както от местната власт, в случая Община Приморско, така и от представители на държавата. Не може всяка година да се получава такъв случай“, каза Николай Тишев.

Във фокуса на разговора попаднаха и скандалите с „Апартамент гейт“, както и темата за предстоящите евроизбори. По думите на народния представител, в България трябва да се направи някаква промяна. След 10-годишното управление на ГЕРБ се виждат видимите резултати, те скачат от скандал в скандал.

„Ние влизаме добре подготвени в кампанията за евроизборите. Избрахме един изключително позитивен и добре приет от обществото водач на листата – Елена Йончева. Тя е един от стълбовете за борбата с корупцията в България. С нея като водач, с цялата листа, която ще подредим, и с Визия за Европа, която приехме на конгрес, сме тръгнали по пътя за добро представяне и спечелване на изборите“ – заключи Тишев.