„Защо бургазлии трябва да плащат втория най-скъп билет в страната, веднага след София?! За сравнение – в общини като Пловдив, Варна и Стара Загора цената на автобусния билет е 1 лев. По-висока ни е средната работна заплата от тези градове ли, че плащаме повече?! Категорично не приемам, че всички бургазлии могат да си позволят карта с 50 пътувания, където билетът излиза по-евтин. Малко хора имат възможността да направят това”, заяви председателят на ОбС на БСП-Бургас Живко Господинов пред медиите. Преди седмица той попита дали не се предвижда намаление на цената на билета, след като бъде понижен наемът на общинския превозвач „Бургасбус“.

„Заместник-кметът по финанси Красимир Стойчев отвърна, че в бюджета има определена сума за субсидиране на определен брой пътници. Нима в изброените общини не се отделят суми от бюджета за  субсидиране на определен брой пътници?!” – посочи Господинов. „Продължаваме да бъдем категорично и за отпадане на лимитирания брой пътувания на пенсионерите. Такива лимити има само при нас” – допълни той. Според него не може толкова лековато да се отхвърлят подобни предложения, които са в полза на гражданите.

„Намаляването на наема за автобусите е наша идея, само че когато обсъдихме това на сесия на Общинския съвет, ни отговориха, че нищо не разбираме. Е, оказва се, че явно все пак разбираме“, добави от своя страна общинският съветник Евгений Мосинов.