Областният и общински съвет на БСП – Бургас присъства на церемонията по официалното откриване на бюст-паметника на Васил Левски в село Руен. Датата е символична, тъй като днес се навършват 181 години от рождението на Апостола. До този момент в цялата община Руен нямаше нито един монумент на български възрожденец.

Паметникът е издигнат с финансовата подкрепа на НС на БСП, ПГ на „БСП за България”, Областния съвет на БСП – Бургас и други дарители, които получиха благодарствени адреси от името на председателя на Инициативния комитет по изграждането му.

Монументът бе открит от президента Румен Радев, който пристигна специално за събитието.

„Жителите на община Руен доказват, че големите дела могат да бъдат постигнати с малки стъпки и задружни усилия, така, както преди години Васил Левски учеше нашите предци” – заяви държавният глава. Той изказа благодарност на хората от Инициативния комитет и многобройните дарители  за това, че след девет години обединени усилия това родолюбиво дело има своя успешен завършек.

На мероприятието присъстваха още зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, народните представители от ПГ на „БСП за България” Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев и Димитър Стоянов, председателят на ОблС на БСП – Бургас Стойко Танков, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов, председателят на МО към БСП – Бургас Васил Иванов, общинските съветници от БСП в Бургас Кирил Петков, Чанко Мирчев и Бенчо Бенчев, председателят на ОбС на БСП – Айтос Милена Куртова-Радева, председателят на ОбС на БСП – Несебър Димитър Топалов, председателят на ОбС на БСП – Руен Диана Касабова. Всички те положиха венци и цветя пред бюст-паметника на Дякона.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ!