Трима млади социалисти от област Бургас станаха членове на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП. Това са Георги Спасов (областен координатор на МО в БСП – Бургас), Стоян Желязков и Станислав Едрев (председател на МО в БСП – Карнобат). Общо членовете на НС на МО са 93, които бяха избрани от 263 номинирани.

Това стана ясно по време на четвъртата Национална отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение, която се проведе на 12-ти и 13-ти май в София. На нея бе избран и нов председател на НС на МО – Николай Бериевски, с 240 гласа “за”, 0 “против” и 41 “въздържал се”.

Сред делегатите на конференцията бе председателят на МО в БСП – Бургас Васил Иванов.

За да поздрави всички присъстващи, на форума беше и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Радвам се да видя толкова младост, енергия и ентусиазъм в залата. Не се страхувайте да бъдете първи! Върху вас ще се изсипе много негативизъм, ще ви хулят, ще чуете и ще прочетете за себе си неща, които никога не сте си и помисляли, че  са ви се случвали. Не се огъвайте! Продължавайте! Важното е, че след време тези, които са ви хулили, ще ви последват, а вие сте били първите. Пожелавам ви смелостта да бъдете водачи на България и на Европа”  – заяви тя.

Георги Спасов
Станислав Едрев
Стоян Желязков