„Няма логика във връщането на стария режим за тютюнопушене. Към момента, личните ми наблюдения са, че забраната не се спазва навсякъде, но това не е причина за промяна на наредби и закони”. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев в ефира на БНР – Бургас.

„Това, което четох като изказване на Валери Симеонов, честно казано ме озадачава, защото не може затова, че държавата и държавните органи не си спазват ангажиментите, да променяме законите заради тях. Затова, че държавните органи не контролират спазването на закона, хубав или лош, той е такъв и трябва да се прилага и то – от тях. Има много шофьори, които не спазват правилата за движение и по магистрала „Тракия“ се движат със скорост над максимално допустимата. Тоест – с над 140 км/ч. И след като няма кой да ги контролира, това значи ли, че трябва да отпадне максималното ограничение за движение по пътищата? Просто държавата трябва да си върши работата” – добави Тишев.

Народният представител изрази съмнение, че ако се стигне до законова промяна на режима, тя ще намери подкрепа, включително и сред управляващите.

„Не знам колко от заведенията ще започнат да правят инвестиции, тъй като това изисква инвестиции. Знаете, едно време се пушеше навсякъде. След това беше въведен новият регламент да се разделят заведенията с прегради и да има зали за пушачи и за непушачи. Тези инвестиции, които бяха направени тогава, в рамките на няколко години не могат да бъдат избити” – коментира още Николай Тишев. По думите му, дори и да приемем теоретично, че новата промяна мине, няма гаранция, че след една-две години няма да има някаква нова промяна.