Народният представител от БСП и председател на парламентарната Група за приятелство между България и Армения Николай Тишев бе на официално посещение в Ереван заедно с  президента Румен Радев, по покана на държавния глава на Република Армения Серж Саргсян. Те бяха посрещнати с официална церемония пред президентския дворец.

С приетите на референдум конституционни промени в Армения и засилването на правомощията на парламента се създават нови предпоставки за активизиране на диалога между законодателните институции на България и Армения, беше подчертано на срещата на българската делегация с председателя на арменския парламент Ара Баблоян.

Тишев предаде официална покана на г-жа Джема Багдасарян – ръководител на местната Група за приятелство Армения – България, да посети българското Народно събрание през месец май тази година.

В рамките на визитата си Николай Тишев положи цветя и отдаде почит пред Мемориала на арменския геноцид в Ереван, в памет на жертвите на насилствената масова депортация и убийства на арменци в Османската империя в началото на XX век.

Народният представител посети и 131-во основно училище „Пейо Яворов“ в столицата. Той присъства на представянето на книга, посветена на великия български поет и драматург. От 2006 г. училището поддържа кабинет-музей, който включва ценна сбирка  от фотографии, барелефи и редки издания, свързани с живота и творчеството на Яворов.

Делегацията посети и Ереванския конячен завод, където се запозна с неговата история.

По време на посещението си в Армения Николай Тишев се срещна също така и с Негово Светейшество Карекин Втори, Католикос на всички арменци, и посети първопрестолния храм „Свети Ечмядзин“.