„Ние не приемаме този език на омразата, който се сее в Народното събрание основно от ГЕРБ. Винаги, когато ГЕРБ имат проблем в управлението, те се опитват да изместят темата и вниманието на обществото с подобни провокативни действия и да го разделят“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев в предаването „Денят ON AIR“ по телевизия Bulgaria ON AIR. Коментарът му е по повод декларацията на Галя Захариева от ГЕРБ, в която се посочва : „На всички бивши членове на Българската комунистическа партия (БКП), включително и настоящите на БСП – ръцете им са оцапани в кръв не до лактите, а от главата до петите“.

„Логиката на кабинета „Борисов 3“ води до това, че БКП и режимът ѝ по онова време са престъпни. Като е така, тогава нека кажем „Вън от управлението“ на Бойко Борисов и Цецка Цачева, които са били нейни членове“, подчерта Тишев и добави: „За управляващите е по-добре народът да се връща назад към 10 ноември, отколкото да вижда какви са основните трудности в момента, справянето с които правителството търпи провал“.

Николай Тишев допълни още, че Народният съд не е приумица на БКП, а решение на Великите сили тогава.

„Не е имало масови кланета по време на комунизма, това е изопачаване на историята и насаждане на омраза“, заяви той.

Народният представител коментира още, че ПГ на БСП иска Народното събрание да възложи на Сметната палата да провери харчовете на Министерски съвет от месец май миналата година до 31 януари.

„Притеснява ни това, че се нарушава Законът за бюджета, включително и Конституцията“ – каза Тишев и обясни, че по Конституция Народното събрание е органът, който дебатира и гласува бюджета на страната, в който са включени всички публични приходи и разходи. Не може Министерски съвет в рамките на два месеца (декември 2017 и януари 2018) да разпредели над 1 млрд. лв. извън държавния бюджет, смята той.

https://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2018-02-01/vsichki-ot-bsp-bili-otsapani-s-krav-zaradi-komunizma-sotsialist-1989-g-byah-na-14