„Какви действия ще предприеме Министерството на околната среда и водите и съответно РИОСВ-Бургас, както и какви мерки за изпълнение и превенция ще предпишете на Община Бургас с цел предотвратяване на бъдеща екологична катастрофа в региона? Както знаете в първите няколко дни от наводнението имаше и такава опасност”. Това е единият въпрос, който зададе народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев на министъра на околната среда и водите Нено Димов във връзка с водното бедствие от 25 октомври в общините Бургас и Камено.

Тишев обясни, че вследствие на това бедствие сметището край село Братово беше наводнено. Скъса се дига, дренажната система излезе от строя. В рамките на няколко дни беше реконструирана дигата, както и обшивките на стената на депото.

„На 1-ви ноември по националните медии вие заявявате следното: „За възстановяване на дренажната система и преработката на отпадъци ще е нужен един месец” – коментира Николай Тишев.

В тази връзка е и другият му въпрос – На какъв етап са възстановителните работи в депото, а  именно дренажна система, почистване на отводнителни канавки, обновяване на вътрешните комуникации и ще започне ли сметището да приема отпадъци от 1-ви декември тази година?