„Приходите в бюджета са подценени за поредна година. Прогнозата на Министерството на финансите е брутният вътрешен продукт за 2018 г. да бъде около 102 млрд. лв. Според нашия алтернативен бюджет, той ще достигне до 105-106 млрд. лева. БСП няма да подкрепи предложението на управляващите”. Това заяви по БНР-Бургас народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев. Той добави, че се дават  пари в ресори, където не се правят реформи.

„Нашата теза е следната –  колкото и да увеличаваш разходите за дадена система, ако тя е неформирана, ефект няма да има. Цели 11 социални мерки остават на същото ниво, както миналата година. Те де факто намаляват, защото инфлацията в България расте” – посочи Тишев.

Народният представител заяви, че пример за нереформирана сфера е здравеопазването, дават се повече пари на Здравната каса, а общинските болници са недофинансирани. Той подчерта, че през следващите две седмици, между първо и второ четене, БСП ще направи  предложения от алтернативния си бюджет във всички сфери, където счита, че средствата са недостатъчни.