„Подкрепяме всички инициативи на Евросъюза и на Европалатите, свързани с регулациите спрямо малкия и средния бизнес”. Това обяви народният представител от БСП Петър Кънев на мероприятие в НДК, свързано с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Той бе водещ на форума и приветства участниците от името на председателя на Народното събрание и на ръководството на икономическата комисия, на която е председател.

„Темите, които днес ще се разглеждат, са изключително важни за всички нас. И това, което искам само да споделя, е, че две от тях са свързани с малките и средните предприятия. В комисията по икономическа политика, освен че се занимаваме с чисто  законодателна дейност, на почти всяко наше заседание ние разглеждаме отделни теми за административната тежест върху българския бизнес”, заяви Кънев. Той добави, че в България има около 480 000 фирми.

„Около 440 000 от тях са малки и средни предприятия. Две трети от тях са „живи” фирми. Средният състав на една такава фирма е между 2,5 и 3 човека, което означава, че административните тежести върху този бизнес трябва да бъдат сериозно регулирани. В това отношение подкрепяме всички инициативи на Евросъюза и на Европалатите”, каза още народният представител.

Мероприятието в НДК е наречено „Европейски парламент на предприятията”. То се организира от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Европалати.

 

Източник: Флагман