Кандидатите за народни представители от листата на Коалиция „БСП за България“ Тодор Байчев, втори в листата на коалицията, областен председател на БСП в Бургас, инж. Паруш Парушев, общински лидер на социалистите в морския град, трети в листата и инж. Живко Господинов, областен координатор на БСП, който заема двадесет и пето място, се срещнаха с членовете на пенсионерски клуб „Четирилистна детелина“ в бургаския квартал „Ветрен“. Придружаваше ги общинският съветник Чанко Мирчев. Те представиха накратко предизборната платформа на социалистите, като обърнаха по-специално внимание на мерките, които БСП предлага да бъдет предприети веднага след изборите и които касаят най-вече възрастните хора и уязвимите групи.

„Социалната политика винаги е била водеща за нас“, декларираха кандидатите за депутати. Те увериха, че сред приоритетите за БСП е осигуряването на по-високи доходи за пенсионерите чрез преизчисляване на всички пенсии, като обасниха, че това би обхванало близо 1,3 милиона пенсионери.
„Предлагаме да има законово уреждане на задължително изплащане на коледни и великденски добавки за всички пенсионери, съобразени с размера на пенсията на всеки един човек“, заявиха те. И изброиха други важни стъпки, които според тях е нужно да се направят в кратки срокове: увеличение на т.нар. „вдовишки добавки“, увеличение на добавката от Учителския пенсионен фонд, осигуряване на безплатни лекарства за хората над 75-годишна възраст.

Кандидатите за народни представители отговориха на много въпроси, благодариха на присъстващите за изразеното доверие и ги призоваха за активност в изборния ден, като напомниха, че разчитат на подкрепа с бюлетина номер 24, както за избор на народни представители, така и за евровота.