Кандидатите за народни представители от листата на Коалиция „БСП за България“ Тодор Байчев, втори в листата на коалицията, областен председател на БСП в Бургас, инж. Паруш Парушев, общински лидер на социалистите в морския град, трети в листата и инж. Живко Господинов, областен координатор на БСП, който заема двадесет и пето място, се срещнаха с жители на бургаския комплекс „Изгрев“. Придружаваше ги общинският съветник Чанко Мирчев. Те разговаряха с хората и дискутираха по теми, свързани с актуалната политическа обстановка в страната и засегнаха регионални проблеми.

Обсъдени бяха въпроси, които касаят вътрешната сигурност на гражданите. Социалистите декларираха, че сред най-важните мерки, които БСП посочва като неотложни, за да се подобрят условията за живот в страната, са именно тези, свързани с борбата с престъпността и корупцията.

„Държавата трябва да създава защитна стена за опазване сигурността и собствеността на хората“, бях категорични кандидатите за народни представители. Те коментираха, че освобождаване на икономиката от паяжините на организираната престъпност не търпи отлагане.
Отбелязано беше, че ограничаването на основните криминогенни фактори е наложително. Сред тях са увеличаващата се бедност, изхвърлянето на част от младото поколение от естествената им среда или социална класа, нарастваща употреба и разпространение на наркотици.
Изготвяне на концепция и план за изграждане на национална система за
видеонаблюдение в населените места и по пътищата е сред приоритетите в предизборната платформа на БСП.
Кандидатите за народни представители благодариха на присъстващите за изразеното доверие и ги призоваха за активност в изборния ден.