Поредните срещи с жители на бургаските квартали Банево и Лозово проведоха днес кандидати за народни представители от листата на Коалиция „БСП за България“ за Втори многомандатен избирателен район-Бургас. По време на тях с хората разговаряха Тодор Байчев, инж. Паруш Парушев и инж. Живко Господинов.

Избирателите имаха възможност да се запознаят с най-важните акценти от предизборната платформа на коалицията. Представителите на БСП посочиха кои са дългосрочни цели, които считат, че са най-важни за страната: повишаване на благосъстоянието на българския народ и защита на обществения интерес, осъществяване на социално-солидарен модел за държавно, икономическо, обществено и лично развитие, защита на конституционния ред, отстояване на принципите на прогресивно развиваща се правова държава в мирен свят без войни.

Те откроиха и първостепенните политики за тяхното постигане. Сред тях са ръст на доходите и покупателната способност на гражданите чрез укротяване на инфлацията, определяне на необлагаем минимум и реформа на данъчната система при гарантиране на фискална стабилност, семейно подоходно облагане, ръст на социалните плащания и по-високи пенсии. Като един от най-важните приоритети те посочиха реформата в образованието чрез въвеждане в системата на нови учебни програми и един учебник по предмет, промяна в нормативите за издръжка на ученици и студенти и държавно финансирани научни проекти. Не на последно място те обърнаха внимание и на необходимостта от увеличаване на учителските заплати и средствата за издръжка на средните и висши училища.

Сред другите важни мерки, които е нужно да се предприемат те посочиха реформата в здравеопазването, развитието на енергетиката и отстояването на българските национални интереси, на независимостта и суверенитета на България. По думите им ненамеса във военни конфликти и опазване на мира и сигурността в страната са от първостепенно значение.

Кандидатите за народни представители направиха дарение от книги за библиотеката на мастния пенсионерски клуб, осигурено от водача на листата инж. Петър Кънев. Колекцията съдържа различни заглавия, сред които класически български творби, избрани заглавия на изтъкнати съвременни български писатели и ценни документални издания.

Кандидатите за депутати благодариха на хората, с които разговаряха и в двете населени места за доверието, което демонстрират и ги призоваха за подкрепа с бюлетина номер 24 в изборния ден.