Кандидати за народни представители от листата на Коалиция „БСП за България“ за Втори многомандатен избирателен раой-Бургас проведоха предизборна среща в Клуб на пенсионера в град Българово.

Тодор Байчев, който е на второ място в листата на коалицията за предстоящите избори запозна присъстващите с основни акценти от предизборната платформа на „БСП за България“. Той заяви в своето изказване, че БСП залага на опитни политици с достатъчно голям житейски и професионален опит и призова присъстващите към активност в изборния ден.

„Не може да не гласуващ, а после да имаш изисквания. Трябва да сме отговорни в избора си“, бе категоричен Байчев.

Той коментира, че както по отношение на пенсиите, така и за заплатите е нужно да има закон, който да регламентира техния размер. И поясни, че начинът това да стане е социалистите да бъдат подкрепени, за да реализират плановете си като социално ангажирана партия.

Инж. Паруш Парушев, който е на трето място като кандидат за депутат, засегна темата за необходимостта от пенсионна реформа. Той говори и за съвременната ситуация с наличето на много временни политически проекти, които по думите му са причина за деградивни явления.

„БСП е партия, която има възможности, потенциал, има хората“, каза още той.

Инж. Парушев обърна внимание на проблеатикат, свързана с прокарването на джендър идеологията в училищата, като подчерта, че те се неглижират, а това крие големи рискове.

Областният координатор на БСП инж. Живко Господинов, който е на двадесет и пето място в листата на социалистите благодари на домакините за топлото посрещане и увери, че социалистите отговорно приемат поетите пред избирателите ангажименти. Той припомни, че през последните години представителите на коалицията не са изменили на своите симпатизанти и на хората, които са им се доверили, не са влизали в сглобки и договорки, така, че да ги разочароват.

Срещата продължи под формата на диалог. Присъстващите споделиха какви са техните очаквания към кандидатите за народни представители и коментираха конкретните проблеми, касаещи населеното място. Те изразиха своето разочарование от факта, че години наред им се обещава, че за тях ще бъде намерено решение, но това не се случва.

Представителите на „БСП за България“ призоваха за подкрепа с бюлетина номер 24 в изборния ден.