smart

Общинският председател на БСП – Бургас Живко Господинов и общинският съветник от групата на социалистите в местния парламент Мадлен Мутафян се срещнаха с жители на бургаския комплекс „Меден рудник“. След срещата, в резултат на проведените с хората разговори и извършените на място наблюдения, общинският съветник Мадлен Мутафян входира питане до кмета на община Бургас относно липсата на възможност за автомобилен достъп до входове 1, 2 , 3 и 4 на бл.№10 в „Меден рудник” и липсата на улично осветление на същото място. В документа се посочва, че тези проблеми са поставяни за разискване нееднократно.

„Проблемът с липсата на достъп до отделните входове на блока, които се намират на около 30 – 40 метра от обслужващата улица е многогодишен. Живущите в блока споделиха, че при повикване на линейка не може да се осигури нормално придвижване на екип с носилка“, става ясно от текста на питането.

Живко Господинов и Мадлен Мутафян са установили, че изключително затруднено е положението и на хората с ТЕЛК живущи в блока.

„Гражданите питат нормално ли е в 21 в. хората с увреждания да бъдат транспортирани в одеяло, за да стигнат до линейка или друг вид транспорт. Живущите споделиха, че около входовете няма изградено осветление, което на фона на компрометираната настилка допълнително допринася за причиняване на травми“, коментират още те.

Мадлен Мутафян желае да получи писмен отговор на въпросите:

Възможна ли е промяна на ПУП в частта на имота върху който е изграден  блок №10 в ж/к “Меден рудник“  посредством  която, да бъде проектирано изграждане на асфалтов път за достъп до жилищната сграда и ако е възможна промяна, какви действия трябва да бъдат предприети за осигуряване на този проект и последващо изграждане на асфалтов път, налице ли са други правни и технически възможности за удовлетворяване на посочените по- горе нужди на живущите в блок №10 в ж/к “Меден рудник“ и при условие, че бъде намерен вариант за изграждане на асфалтов път, възможно ли е едновременно с това да бъде  изградено улично осветление на бл.10 в к-с „Меден рудник”?