Коалиция „БСП за България“ в Бургас закри своята предизборна кампания със символичен жест. Водачът на листата и кандидат за кмет на града Станимир Баев и кандидатите за общински съветници пуснаха заедно бели гълъби в небето над морския град.

“През последния един месец обиколихме всички населени места в общината, разговаряхме с наши симпатизанти. Това, в което се убедихме е, че вече има създадена една достатъчно голяма критична маса, за да се случи промяна в града и най-вече за разграждане на модела на ГЕРБ в Община Бургас, за деполитизиране на общинската и държавната администрация“, заяви Станимир Баев.

„Това, което видяхме е, че остават много проблеми, които остават нерешени в продължение на години – свързани с инфраструктурата, с комуналните услуги, със задържането на младите хора в града, както и с една ниска степен на диверсификация и липса на икономически подем в общината. Нашата цел е в следващия общински съвет, през следващото четири годишно управление на Община Бургас, да настъпят промени, които да върнат младите хора отново в града, да ги задържим, като създадем една по – добра среда както за живеене, така и за икономически подем“, беше категоричен водачът на листата в Бургас.

„Белият гълъб е символ на мир и благоденствие – това, които всички ние искаме. Закриваме нашата кампания с пожелание за мир, благоденствие и по – добър живот в Община Бургас. Призоваваме за подкрепа на двадесет и девети октомври с бюлетина номер едно“, каза общинският председател на социалистите в Бургас Живко Господинов.