Народният представител от ПГ „БСП за България“ инж. Петър Кънев присъства на церемонията „първа копка“ и тържествения водосвет, с които в созополското село Зидарово символично бе поставено начало на проекта „Ведра Ленд“ на фармацевтичната компания Ведра Интернешънъл и производителя Тера Фармасютикъл.
      „Големият дефицит на инвестиции в Бургаска област винаги е бил за проекти в областта на реалното производство. Присъствал съм на не една и две първи копки, на откривания и рязания на ленти, които са били свързани с обекти основно в областта на логистиката, търговията, доставките, но не и на реалното производство. За това съм впечатлен от желанието на фирмата, която ще осигури над 200 работни места в рамките на няколко години, когато ще заработи целия цикъл на производство“, коментира инж. Петър Кънев във Фейсбук страницата си.
      В инвестиционния проект ще бъдат вложени над 40 млн. лв.

      „За нас е привилегия Вие да сте част от община Созопол и да развивате този прекрасен район. Искам да ви благодаря, че сте избрали именно село Зидарово, община Созопол за вашата инвестиция. Комплексността й ще доведе до висока добавена стойност както за общината и село Зидарово, така и за целия регион“, коментира по време на събитието кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев.     Построяването на завода на Тера Фармасютикъл, а в бъдеще и на стопанския и научно-туристически комплекс „Ведра Ленд“,  със сигурност ще утвърди региона на Созопол и Бургас като пример за привличане на инвестиции от утвърдени компании със съвременни производствени технологии.