Живко Господинов е новият общински лидер на БСП – Бургас. За него гласуваха 114 от делегатите на общинската конференция. След избора той благодари за гласуваното му доверие.

За Йордан Георгиев своя вот дадоха 95 от делегатите. Останалите трима кандидати Женя Илиева, Георги Драгнев и Пеньо Костадинов си направиха отвод. 

На общинската конференция присъства досегашният лидер на БСП-Бургас и вече народен представител Николай Тишев, както и останалите народни представители на „БСП за България” от Бургаска област Петър Кънев, Тодор Байчев и Димитър Стоянов, а също и Атанас Зафиров (член на ИБ на НС на БСП) и Пламен Червеняков (отговорник за област Бургас към НС на БСП).

Живко Павлов Господинов е роден на 22.09.1976 г. в гр.Бургас. Женен, с едно дете.

През 1996 г. е  завършил ССУМОР в гр.Бургас  – специалност „Експлоатация на пристанищата и флота”. От 1997 г. до 1998 г. отбива военната си служба, която приключва като Старши матрос – „Оператор на Радио Локационна Станция”. През 2003 г.  завършва БСУ със специалност „Технология и управление на транспорта”- инженер по транспорта. През 2010 г.  завършва БСУ със специалност „ Логистични информационни технологии и агентиране” – магистър. През 2014 г. завършва в БСУ пълен курс на обучение за придобиване на допълнителна професионална квалификация „Учител по информатика и информационни технологии”.  През 1999 г. започва работа в частна фирма „Тинел”-ООД. През всичките тези години до 2014 г.  заема различни длъжности във фирмата, /шофьор, кранист, снабдител, ел. монтьор, организатор производство/ а от 2012 г. е управител на същата фирма. През 2013 г. започва работа като „Областен координатор на БСП – Бургас”, а от 2015 г. работи за НС на БСП. 

Членува в БСП – Бургас от 2006 г. Две години и половина е председател на младежката организация на БСП – Бургас. По същото време и отново за срок от две години и половина е бил член и на НС на Младежкото обединение. Към момента е почетен председател на Младежкото обединение на БСП – Бургас. От 2012 г. е районен председател на един от най – големите райони на БСП – Бургас, включващ к-с „Лазур” и к-с „Братя Миладинови”. Три последователни мандата е член на Общинския съвет на БСП – Бургас, както и член на ИБ на БСП – Бургас. От 2013 г. работи като Областен координатор на БСП – Бургас. От началото на 2015 г. работи към НС на БСП.