„Следваме социалната ни програма, заложили сме на повишаване на доходите“, в това бяха категорични представителите на Коалиция „БСП за България“, които участваха в среща с актив и симпатизанти, проведена в Братово. В не я се включиха кандидатът за народен представител Чанко Мирчев и общинският председател на БСП в Бургас Живко Господинов.

Представена беше предизборната платформа на коалицията и бяха отбелязани най-важните приоритети, които присъстват в нея – реформи в образованието, здравеопазването и съдебната система, подкрепа на бизнеса, осигуряване ред и сигурност за гражданите, гарантиране на мира и спокойствието в страната.

Присъстващите коментираха, че БСП няма да допусне да бъде приета Истанбулската конвенция, тъй като семейството е основната клетка на обществото, а децата имат майка и баща, а не “родител 1” и “родител 2”.

По отношение на бушуващата война в Украйна категорично беше приета позицията, че социалистическа партия иска мир, а това може да се постигне само с преговори.

За да има редовно правителство представителите на БСП призоваха гражданите да излязат и да гласуват на 2-ри април с номер 1 в бюлетината.