Представители на „БСП за България“ посетиха бургаския квартал Долно Езерово и се срещнаха с жители на населеното място. Кандидатите за народни представители Стойко Танков, четвърти в листата на Коалицията и Паруш Парушев, който заема петнадесето място, придружени от общинския лидер на социалистите в Бургас Живко Господинов разговаряха по различни важни за хората теми и обсъдиха актуални проблеми.

„В министерствата, които БСП оглавяваше се свърши не малко работа. Благодарение на натиска на Корнелия Нинова, на БСП, бяха приети решения за безплатните детски градини, за увеличението на пенсиите, въвеждането на данъчни облекчения за младите семейства, за втората година от майчинството“, заяви Стойко Танков пред присъстващите. Той припомни, че именно по настояване на БСП цената на електроенергията за граждани не беше повишена, а на фирмите се дадоха компенсации. „Има заради какво отново да бъде поискана подкрепата на гражданите. Свършиха се немалко неща“, каза още той. Стойко Танков открои най-важните приоритети от предизборната платформа на Коалиция „БСП за България“, като подчерта, че сред най-важните от тях са тези, свързани със социалната сфера. Танков отговори на въпросите на присъстващите и коментира техните предложения, които касаеха настоящата криза и начините за справяне с нея.

Паруш Парушев от своя страна призова към активност дошлите на срещата и още веднъж напомни, колко важни за страната ни са предстоящите на 2-ри октомври парламентарни избори.

Общинският председател на БСП в Бургас Живко Господинов също активно се включи в коментарите, възникнали в процеса на разговор. Той пое ангажимент за осигуряване на демонстрационни таблети за пробно гласуване, на които желаещите могат да оттренират упражняването на изборния вот, за да са спокойни в действията си в изборния ден.