Среща с жители на бургаското село Равнец проведоха кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България“ за 2-ри многомандатен избирателен район – Бургас Станимир Баев, Таня Иванова и Паруш Парушев. Те бяха придружени от общинския лидер на социалистите в Бургас Живко Господинов.

Основната тема, която беше коментирана е свързана с лошото състояние на уличната настилка в селото и нуждата от неотложни ремонти поне на участъците, които са най-разбити. Хората изразиха разочарованието си от факта, че на последната сесия на Общински съвет – Бургас, докладната записка, входирана от Живко Господинов в качеството му на общински съветник и свързана със спешната нужда от ремонти на улиците в Равнец, беше отхвърлена. В доводите, които бяха дадени тогава се твърдеше, че малките населени места не плащат достатъчно данъци, а получават много.

„Надявахме се, че след като темата бъде коментирана за пореден път, решение ще се намери. Сега се чувстваме пренебрегнати“ , категорични са жителите на Равнец.

Кандидатите за депутати запознаха присъстващите с мерките, които БСП предлага да бъдат взети веднага след изборите, за да бъде постигнат бърз ефект върху икономиката и жизнения стандарт на хората. Обърнаха им внимание и на основните акценти от предизборната платформа на коалицията.

Участниците в разговорите зададоха много въпроси на представителите на бургаската листа на социалистите, които от своя страна декларираха ангажираност към търсене на решения за съществуващите в населеното място проблеми.