Представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) проведоха среща с инж. Петър Кънев, вода на листата на „БСП за България“ за 2 МИР-Бургас, за да бъдат обсъдени теми, свързани с провеждането на парламентарните избори на 11 юли. Наблюдателите имат за задача да извършат независимо наблюдение на изборния процес в България.

„Аз самият съм бил наблюдател на избори в няколко държави – Украйна, Турция, Азербайджан, Русия, Армения. Като вицепрезидент на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) съм бил член на делегации наблюдатели. Като цяло на срещата ще се обсъждат традиционните въпроси, които са задавани и на колегите от другите политически сили. От ОССЕ искат да се ориентират доколко има напрежение в предизборната кампания. В Бургас за мен такова почти никакво няма. Не съм усетил агресия или негативизъм между водачите на листи или политическите партии“, каза инж. Кънев.

Мисията се ръководи от централата на организацията в София, като във всеки регион на страната има изпратен екип. Наблюдателите, които се срещнаха с инж. Кънев, отговарят за областите Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора и Ямбол.