Кандидати за народни представители на коалиция „БСП за България“ от 2- ри МИР – Бургас посетиха Българово и разговаряха за пореден път с местни жители. Проф. д-р Юлия Йоргова, Николай Тишев, Станимир Баев и  Паруш Парушев проведоха среща с хората и коментираха с тях какви са възможностите за разрешаване на съществуващите в града проблеми. Сред най-наболелия от тях се откроява плачевното състояние на улиците, особено на „Никола Вапцаров“, „Шейново“ и „Обходна“, където в някои участъци пътната настилка е разбита до неузнаваемост и при всеки дъжд се образуват огромни локви. Няколкократно назад във времето, общински съветници на БСП отправяха питания към кмета на Община Бургас, за да алармират, че няколко ключови пътни артерии се нуждаят от спешен ремонт. Кандидатите за народни избраници посетиха най-проблематичните места и се увериха, че разрешаването на проблема не търпи отлагане.

„Малките населени места никога не са били сред приоритетите на сегашното управление. Опитваме се да убедим местната администрация, че Община Бургас не е съставена само от Централна градска част. Проблемите в тази насока съвсем не са от днес“, коментира общинският председател на БСП Живко Господинов.

„За да можем да направим каквото и да било във връзка с разрешаването на съществуващите проблеми, трябва да се даде шанс на БСП да влезе в управлението. За да покаже партията силата, която притежава“, каза пред гражданите проф. д-р Юлия Йоргов, втора в листата на коалицията. Тя ги запозна с някой от основните акценти от предизборната платформа на „БСП за България“ и призова за подкрепа на 11 юли чрез гласуване с бюлетина номер 4.

Николай Тишев сподели пред присъстващите на срещата, че резултатите от последните избори не са отговаряли на очакванията поради обстановката и редица други фактори. Той изрази своята увереност, че страхът вече е преодолян и очаква значително по-добри резултати за коалицията на предстоящите избори.

„Приемам участието си в тези избори като кауза. Кауза, която обединява всички нас, за да живеем един живот, който да е по-социален и по-справедлив. Няма как да бъде съставено еднопартийно правителство, но тенденцията, към която върви политическата обстановка в България е такава, че тази промяна, която започна на предените избори трябва да продължи “, каза Станимир Баев.

Паруш Парушев беше категоричен, че неговата основна мотивация за участие в предстоящите избори като кандидат за народен представител е свързана с желанието му достойнството и справедливостта на гражданите да бъдат върнати, след като са били отнети.

„Преди време всички бяхме определени като „материал“. Това дълбоко ме засегна. Нека заедно да върнем потъпканото достойнство на хората“, заяви още той.

Други въпросите, които бяха поставени за разискване по време на срещата, бяха свързани със справянето с политическата криза, развитието на социалната политика в бъдеще и необходимостта от реформи.