Интервю на Дарик радио

 

Милена Куртова-Радева е кандидат за народен представител, шеста в листата на „БСП за България“ за 2 МИР – Бургас.  Тя е майка на 12-годишна дъщеря, педагог по образование и призвание, специализирала психология, настоящ учител и социалист вече 28 години.  Председател на ОбС на БСП- Айтос, зам.-председател на Областния съвет на  партията в Бургас. Втори мандат общински съветник и заместник-председател на ОбС – Айтос, където и живее.

Г-жо Радева, вие представлявате една от най-достойните професии. Защо решихте да се насочите към Народното събрание?

Кои са секторите, в които искате да работите за промени?

Образованието е приоритетната ми област. Друго, с което бих могла да се занимавам е културата и социалните дейности.

Къде мислите, че са най-належащи промените?

Естествено е, че най-голям проблем за България е икономиката. Безработицата. Липсата на препитание за хората и страхът да не останат без парчето хляб, с което изхранват семействата си. Да, това са обикновените хора. Но нали България е това – народът! Здравеопазването – също много проблеми! Времето, в което сега живеем,  ни постави още едно голямо предизвикателство- КОВИД . Знаете ли какво означава да имаш здравословни проблеми в момента у нас? Страшно е, няма места по лечебните заведения, медици и персонал се задъхват.

Вие сте част от БСП, но кое в политиката на левицата припознавате за себе си?

Цялата  предизборната платформа на БСП ми харесва, защото това е нашата платформа, съставена с наши предложения и оформена от специалисти. Това е платформата, насочена към всеки един човек- от столицата до най-малкото селце в провинцията. Тя е социална реформа, защото в нея е залегнала грижата за хората- за децата, младите семейства, специалистите, хората от малкия и среден бизнес, лекари, учители, научни работници, професионалисти от различните браншови организации, трудовите хора и хората, останали без препитание  и да не забравяме и нашите родители- пенсионерите.

Кое е най-важното, което искате да кажете на гражданите?

Да са здрави! Да не се страхуват, а да излязат да упражнят правото си на глас. Да гласуват по съвест! И да знаят, че от всички нас зависи бъдещето на България! Апатията, която е обхванала хората, води до обезверяването, че нищо не зависи от нас и резултатът е видим.  Самата аз съм преминала през много изпитания, но бурята на живота не ме е повалила. Напротив, изправям се като феникс от пепелта и разпервам криле. Защото вярвам, че хубавото предстои. Вярвайте и вие!