С прискърбие съобщаваме, че тази нощ е починал полковник Кирил Йорданов Петков, командир на Трета зенитно-ракетна бригада, общински съветник от БСП през периода 2015-2019 г.

Кирил Петков е роден на 8 август 1949 г. в китното крайдунавско селце Деков, на 18 км от Свищов. Дълги години е бил командир на зенитно-ракетната бригада в Братово, където е охранявал въздушните граници на Бургас и Варна. Завършил е службата си в главния щаб на Военновъздушните сили като зам.-началник управление подготовка и използване на войските. През годините е бил командир и на Трета зенитно-ракетна бригада.

Завършил е Техникума по автотранспорт в Плевен, Военното училище в Шумен – 1971 г., и Военната академия „Г. С. Раковски” в София. След пенсионирането си живее в Бургас, но не оставя в забвение, а напротив – винаги участва в сбирки и срещи относно проблемите на родната армия. Председател бе на Асоциация Военновъздушни сили – Бургас.

Полковник Кирил Петков бе с добро име в обществото, любящ съпруг, баща и дядо. Гордееше се с двете си красиви дъщери, двамата си зетьове и трите си любими внучки.

Ръководството на общинската организация на БСП-Бургас изказва своите съболезнования на семейството и близките му!