Председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание инж. Петър Кънев беше на работно посещение в Одрин, Република Турция. То се състоя по покана на областния управител на Одрин г-н Екрем Джаналп и на кмета на града г-н Реджеб Гюркан. Инж. Петър Кънев върната визитата на г-н Реджеб Гюркан, който посети Българския парламент през 2018 година.

Проведоха се срещи с областния управител на Одрин г-н Екрем Джаналп и с кмета на града г-н Реджеб Гюркан. Инж. Кънев поздрави г-н Реджеб Гюркан с преизбирането му и г-н Екрем Джаналп с новия му пост на ръководната длъжност в тази важна област.

По време на разговорите бе изтъкнато, че икономическите отношения между Република България и Република Турция са добри.

„Стокообменът през миналата година надмина четири милиарда евро“, подчерта инж. Петър Кънев. И заяви, че са на лице резултатите от съвместното сътрудничеството между европейските области Къркларели , Одрин и Текирдаг с Бургаска област.

Инж. Кънев разговаря с ректора на Тракийския университет в Одрин проф. д – р Ерхан Табакоглу. В делегацията участва и народният представител проф. Иво Христов, който повдигна въпроси, свързани с научния обмен и с участието на студенти и преподаватели от България и Турция в различни образователни инициативи.

По време на посещението си инж. Петър Кънев участва в българо – турски бизнес форум, в който се включиха представители на повече от четиридесет български и над сто турски фирми. Подписан беше и договор за съвместна дейност между Търговската палата на област Коджаели и Хасковската търговско – промишлена палата.

14:53:13