Кандидатът на „БСП за България“ за кмет на община Бургас Николай Тишев и кандидатите за общински съветници Живко Господинов и Дафинка Главанска разговаряха с хората, работещи на бургаския пазар „Краснодар“. Те се оплакаха, че с всеки изминал ден все по-трудно намират места за паркиране в района, което налага да оставят автомобилите си далече от работното си място. Разказаха също, че чистотата на пазара е на много ниско ниво, а при всеки проливен дъжд сергиите им се наводняват. Настояват да се вземат нужните мерки, за да могат да работят по-спокойно.

Хората обсъдиха с представителите на левицата и отношението на държавата и общината към малкия бизнес и родното производство.

„Заслужавате да имате по-добра работна среда, да работите в по-нормални условия. Определено трябва да се помисли в тази посока и да се предприемат действия“, заяви Николай Тишев. „Категорични сме, че по-голямо внимание трябва да се обърне на малкия и среден бизнес и местното производство“, коментира още той.

Именно това е една от мерките, заложени във „Визия за Бургас“ – бранд „Произведено в Бургас”, който е аналог на бранда „Произведено в България”. Идеята е в този бранд да се обединят малки производители, които са на територията на община Бургас и по този начин, през бранда, да се търсят възможности за реализация на тяхната продукция.