Кандидатът на „БСП за България“ за кмет на община Бургас Николай Тишев не спира с обиколката си на населените места, където разговаря с хората за местните проблеми и тяхното решаване. Той проведе среща и с жители на отдалечения бургаски квартал „Рудник“, заедно с кандидатите за общински съветници Живко Господинов, Чанко Мирчев и Зорница Петрова. „На 27 октомври заедно можем да променим посоката за развитие на общината“, заяви Тишев.

„Никой от управляващите не е идвал тук, за да се поинтересува за проблемите в квартала“, коментираха хората по време на срещата. Като най-сериозни въпроси те посочиха окаяното състояние на улиците, липсата на аптека, транспорта и зачестилата битова престъпност.

„Проблемът с битовата престъпност е сериозен на много места в града. Община Бургас има достатъчно ресурс и капацитет да се погрижи за обществения ред. Във „Визия за Бургас” сме предвидили две конкретни стъпки: първо – общинска физическа охрана във всяко село и квартал на общината и второ – видеонаблюдение в реално време, както и директна връзка между екипите на общинска охрана и полицията“, подчерта Николай Тишев и допълни, че Община Бургас има финансовата възможност да осигури по един автомобил и двама общински полицаи във всяка една териториална единица. Отделно общинската охрана може да координира действията си с директорите на училища на територията на община Бургас, с цел превенция както на разпространението на наркотици около учебните заведения, така и на насилието сред подрастващите. Кандидат-кметът разясни и останалите приоритети, залегнали в програмата на БСП за управление.

Председателят на БСП – Бургас и втори в листата Живко Господинов запозна присъстващите с питанията и докладните, които са входирали и отстоявали общинските съветници на левицата през изминалия мандат в местния парламент.

Зорница Петрова от своя страна заяви, че отношението към крайните квартали на Бургас трябва да се промени. „Ще работя за решаването на поставените проблеми“, каза още тя.