По-голямо внимание да се обръща на кв. „Банево“, това посочиха жители на квартала при срещата си с кандидата на „БСП за България“ за кмет на община Бургас Николай Тишев и кандидатите за общински съветници Живко Господинов, Чанко Мирчев и Жечо Карапчански – местният представител в листата. Много проблеми трябва да се оправят тук, казаха хората. Те се оплакаха от некачествено направената канализация, заради която постоянно се наводняват домовете им, от състоянието на улиците и тротоарите, както и от транспорта, който им е неудобен.

„Равномерно разпределение на средствата от бюджета за кварталите и селата в община Бургас и по-голямо внимание към нуждите на хората, които живеят в тях. Не може най-голям ресурс да се съсредоточава в центъра на града. Това е един от приоритетите ни, които сме заложили в нашата програма за управление“, каза Тишев. Той коментира и останалите акценти от програмата.

„Устойчивата транспортна система трябва да е приоритет на всяко едно управление на община. Това, за съжаление, не е факт тук. Системата, която имаме, създава хаос, отколкото някакви правила. Затова считаме, че спешно се нуждае от реформа”, посочи Живко Господинов.

„Ще работя усърдно за развитието и облагородяването на Банево. Ще направя всичко възможно да намеря решение на поставените проблеми“, заяви от своя страна Жечо Карапчански.