„Веселина е енергична и напориста, знае как да се случат нещата в Маринка. И занапред ще продължим да работим съвместно“. Това каза кандидатът на „БСП за България“ за кмет на община Бургас Николай Тишев за Веселина Маринова – кандидат-кмет на селото. За да я подкрепят, на срещата присъстваха още кандидатите за общински съветници Живко Господинов и Чанко Мирчев.

По време на мероприятието Николай Тишев коментира приоритетите от програмата на БСП, а Веселина Маринова акцентира на визията си за с. Маринка.

„В моето населено място има много проблеми, които трябва да се решат и ще се боря за тяхното решаване. Досега са обещавани много неща, като ремонт на улици, тротоари и т.н., но нищо не е направено. Всяко нещо, което искаме да се случи в Маринка, то ще стане, ако бъде включено в бюджета на Община Бургас, всячески ще се мъчим да го направим“, заяви Маринова.  Едни от приоритетите, които тя очерта, са хигиената на населеното място и ремонта на уличната мрежа. Кандидат-кметът на Маринка посочи още, че много държи на приемствеността.

Освен инфраструктурни и екологични въпроси, на срещата бяха засегнати и транспортни.

„Управляващите не се интересуват от малките населени места. Взимат решения, без да се допитват до хората. Това трябва да се промени. Ние искаме да работим заедно с всички вас“, подчерта Живко Господинов.

Чанко Мирчев, който бе член в Транспортната комисия на Общинския съвет през изминалия мандат, припомни докладните и питанията, които е отправял във връзка с посочените транспортни проблеми. „И в следващия Общински съвет ще продължа да се боря за решаването им“, заяви той.