Кандидатът на „БСП за България“ за кмет на община Бургас Николай Тишев и кандидатите за общински съветници Живко Господинов, Павел Маринов и Христо Панайотов проведоха работна среща с председателите на 4 работодателски организации в града, на която дискутираха икономическото развитие на общината.

Коментирано беше, че в индустриално отношения Бургас е западнал през последните години, а без индустрия не може, по този начин градът не е атрактивен като място за инвестиции, инвеститорите бягат оттук, тъй като местната власт няма нужния подход към тях.

По време на срещата двете страни обсъдиха също, че трябва да се предприемат конкретни мерки, за да се промени негативната тенденция и Бургас да бъде поставен на пътя на икономическото развитие. Те се обединиха около тезата, че общината има нужда от целогодишни високоплатени работни места. Посочено бе също, че трябва да се мисли в посока на привличане и задържане на инвеститори, както и задължително да има подкрепа към местния бизнес.

„Бургас е естествен коридор между Изтока и Запада. Ние имаме цялата необходима транспортна инфраструктура /летище, пристанище, магистрала, ж.п./. Това е отлична основа за развитието на града“, подчерта Николай Тишев, който изложи акцентите от икономическата част от платформата на БСП – Бургас.