Кандидатът на „БСП за България“ за кмет на Бургас Николай Тишев и кандидатите за общински съветници Живко Господинов и Чанко Мирчев посетиха село Извор, за да подкрепят кандидата на левицата за кмет на селото Григор Пеев. Те проведоха среща с местните, на която обсъдиха различни инфраструктурни и социални проблеми.

„Ситуацията в цялата страна е тревожна. Повече не може така да продължава. Промяна трябва да има“ – категоричен бе Григор Пеев. По време на срещата той представи своята визия за развитие и облагородяване на село Извор.

Присъстващите се запознаха и с някои от основните акценти, заложени в програмата на БСП.

„В нашата програма сме заложили както икономически, така и социални мерки. Някои от тях са свързани с подпомагане на младите семейства. Ние сме за намаляване на таксите в детските градини, а също и за намаляване цената на градския и междуградския транспорт“, обясни Николай Тишев. Освен тези мерки, той коментира и такива, свързани със спадането на битовата престъпност, която е голям проблем, особено в малките населени места. Като варианти за справяне с нея, Тишев посочи въвеждането на общинска охрана по кварталите и селата; видео наблюдение в реално време; служители зад мониторите в постоянна връзка с общинска охрана и полицията. „Иска се организация и политическа воля, за да бъдат решени тези проблеми“, каза той.

„Имаме много хубави села и не трябва да ги изоставяме“, заяви от своя страна Чанко Мирчев.

„Искаме да върнем диалога с хората и да управляваме заедно с тях“, подчерта Живко Господинов.