Председателят на Областния съвет на БСП – Бургас Стойко Танков представи днес кандидатите на БСП за кметове от Бургаска област. Участие в мероприятието взе и Атанас Зафиров – член на ИБ на НС на БСП.

„За да бъде успешна една кампания, са нужни няколко обстоятелства. Първото от тях, разбира се, е качествени кандидати. Аз се радвам, че сами може да се убедите в качествата на нашите кандидати. Искам да ви уверя, че те имат пълната подкрепа и доверие на националното ръководство. Другото важно условие, това е качествени предизборни документи. Изготвените платформи  са много добри, те стъпват на  националната платформа, а тя от своя страна на нашия стратегически документ „Визия за България“. И не на последно място – това е добрата медийна комуникация на нашите кандидати. Вярвам, че ще водим една успешна, позитивна и печеливша кампанията“, каза Атанас Зафиров.

Присъстващите кандидат-кметове също заявиха готовността си за провеждането на честна и открита предизборна кампания, като посочиха, че влизат в нея със самочувствие и увереност.

„Ако има балотаж, ще се водят разговори с другите щабове, но не и с ГЕРБ”, заяви кандидатът за кмет на Айтос Пламен Чолаков по време на представянето. Чолаков е на 60 години. Има висше военно     образование. Завършил е  ВНВУ „В. Левски” и Военна академия в Москва. Има и завършена специалност „Социология“ в СУ. Работил е във военното поделение  в Айтос. Бил е началник на РУ- Руен и Карнобат. Семеен, с едно дете.

„Имаме 15 души гражданска квота в листата за общински съветници. Нашите кандидати са силни личности и очаквам добър резултат и успех както за листата, така и за своята кандидатура за кмет. По време на кампанията ще докажа, че ще се представим добре”, каза кандидатът за кмет на Бургас Николай Тишев. Той е на  44 години. Има висше образование. Завършил е „Икономика“ в Свищов. Работил е в Пристанище Бургас – изпълнителен директор. В момента е народен представител от ПГ на „БСП за България“. Член на Комисията по транспорт и Комисията по бюджет и финанси.  Семеен, с две деца.

„В Камено ще има люта битка, но ние ще победим”, отсече Цветомир Петров – кандидат за кмет на Камено. Петров е  на  38 години. Завършил е „Информатика“ в БСУ. От 13 години  работи във фирма Деплан –ООД –Бургас. Два мандата е общински съветник в община Камено. Семеен, с едно дете.

„В Карнобат списъкът на постоянно живущите е с 1300 по-малко, очаквам да видя какъв ще е броят и на тези с временна регистрация. Ще се поздравим с категорична победа и управлението плавно ще премине, без никакви сътресения. Ако социологическите проучвания са верни, няма да има балотаж”, категоричен е кандидат-кметът на Карнобат Тодор Байчев. Той е на 46 години. Има висше образование „Право“. Адвокат по професия. Народен представител от ПГ на „БСП за България“ . Член на Правната комисия и Комисията по вътрешна сигурност на НС. Семеен, с две деца.

„На последните парламентарни избори и на евровота в Малко Търново от БСП победихме ГЕРБ, ще го направим и сега. Нищо не се прави от управляващите за най-бедната община и хората го виждат”, каза кандидатът за кмет Георги Бъклев. Той е на 69 години. Има висше образование –  ВМЕИ –София. Работил и като енергетик в Лукойл –Бургас.През 2012 година се завръща в М.Търново. Председател е на тракийското дружество в общината. Семеен е, с 2 деца.

„Трябва да докажем, че сме звено на БСП  в Руен. 90% от населението при нас е турско, 5% е ромско и 5% – българско – сами си направете сметка какъв може да бъде резултатът. Ще се борим и ще докажем, че БСП съществува в община Руен”, категорична е Мария Станчева – кандидат-кмет на Руен. Тя е на 68 години. Има полувисше икономическо образование. В момента работи като секретар на кметство- Вресово.

„В Созопол сме свикнали на люти битки. В града ни се натрупа нетърпимост към сегашното управление и смятам, че ние ще спечелим изборите, въпреки че се нароиха много листи, с цел разводняване на вота”, заяви Тихомир Янакиев. Той е на 47 години. Има висше образование – магистър по икономика. Работи в банка ДСК като мениджър на клон. Общински съветник в общината. Семеен, с три деца.

„И при нас битката ще е люта, но се надявам да е честна. Кандидатите сме трима – от БСП, ГЕРБ и СДС. Очаквам сериозен изборен туризъм, както и натиск над общински служители, защото всички са разочаровани, но им е внушен страх от сегашното управление. Целта ми е да се промени моделът на управление в Средец”, категоричен е Иван Кичев. Той е на 59 години. Завършил е ВХТИ „Проф. д-р Асен Златаров”. Известен състезател по волейбол.Играл  е за националния отбор на България. Работил е  като началник ГКПП- Пристанище –Бургас. Пенсионира се през 2008 г. по собствено желание. Има две деца.

СУНГУРЛАРЕ – ДИАНА  ГУРЕВА – на 51 години. . Има висше образование – магистър по педагогика. Работила е като учител. В момента е зам.-кмет на общината. Семейна,  с 2 деца.

ЦАРЕВО – ЖИВКО ЖЕКОВ –  на 54 години. Има висше образование ВМЕИ- Варна. Работи като управител на „Пасат –България” ООД –Царево.Общински съветник. Семеен, с две деца.

ПОМОРИЕ – НИКОДИМ  СТОЯНОВ – на 63 години. . Има висше военно     образование. Завършил е  ВНВУ „Г.Димитров” и Военна академия в Москва.Има и завършена специалност  „Политология“ в ПУ. Работил в ГЩ на армията и като заместник-управител на военния санаториум в Поморие. Семеен, с две деца.