“Партията показа кредит на доверие към Корнелия Нинова. Показахме, че БСП е жива. Добре е хората, които се упражняваха върху гърба ни, да преосмислят поведението си.” Това заяви пред Bulgaria ON AIR Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП.

Той обясни, че целта на вътрешната опозиция е била партията да се раздели и така да попадне в чужди ръце.”Атаката, която върви срещу БСП, повиши концентрацията си през последните 2 седмици, но не допуснахме сценария, който беше планиран срещу нас да се случи”, посочи Зафиров.

Атаката със субсидиите също е част от сценария с атаката срещу БСП, смята социалистът  и допълни, чe на изминалите евроизбори няма губещ, защото хората не са пожелали да излязат да гласуват.

„Когато е имало спорове в БСП, те са били на идеологическа основа, но не са създавали проблеми вътре в партията.Вчера Корнелия Нинова постигна впечатляващ резултат – от 700 делегати  близо 600 потвърдиха решението й за оттегляне на оставката като лидер на БСП.”, уточни той, като потвърди, че конфликт в партията няма.

” Основната задачата пред БСП сега е спечелването на местните избори, като трябва внимателно да се борави с категории за спечелили и загубили, предвид ниската избирателна активност”, коментира Атанас Зафиров.