Да бъде ремонтиран подлезът на бул. „Захари Стоянов“ предлага общинският съветник от БСП Радослав Петков. Според него, преминаването през този участък в „Меден рудник“ е изключително опасно и за деца и за възрастни. Сигнал до него по този повод са подали хора от квартала.

„Граждани, които са възпрепятствани да пускат децата си сами до училище. За тях това е и загуба на време. Така ще се облагороди и районът. Това не са кой знае какви средства, които трябва да се отделят за ремонта. Аз не съм правил сметка колко ще отидат. Не е в моя ресор, аз да изчислявам какви пари трябва да се отделят. В общинската администрация има хора, които са назначени за тази работа“, каза Петков в ефира на БНР – Бургас.

„Личните ми впечатления са, че този булевард е много натоварен. Той изнася целия трафик от „Меден рудник“ за съседните селища, та чак до Лесово. Особено в час пик, автомобилите там са многобройни“, допълни още общинският съветник. По думите му, неговото облагородяване трябва да бъде завършено с видеонаблюдение, иначе има риск да бъде занемарен отново, което ще бъде крайно нежелан ефект. При положение, че се осъществява контрол, няма опасност подлезът да се превърне в каквото и да е. „Аз като предложих това, не съм се връщал назад. После разбрах, че това дори е било заложено в предизборната програма на ГЕРБ. Целта ми не е да има някакво заяждане с тях. Сега, да излизат с обяснения, че хората не са го искали, е несериозно“, посочи Радослав Петков.

Той е направил питаме до общинската администрация и по още един въпрос, свързан с бул. „Захари Стоянов“. Според него, ремонтът, който се прави в момента, е продължил твърде дълго и затруднява не само жителите на комплекса, но и всички бургазлии. Една от причините е, че не се работи през почивните и празнични дни. Питането му, обаче е свързано с друго,  дали ще бъде осъществяван  необходимият контрол за претовареността на  тежкотоварните автомобили, така че да не се допусне разбиването на пътя след  ремонта.