Живко Господинов за „Бургасбус”: Тежкият финансов резултат се очакваше

678

„Тежкият финансов резултат е налице, той се очакваше”. Така коментира председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов положението, в  което се намира сега общинският превозвач „Бургасбус”. За поредна година – 2018 г., „Бургасбус“ е на загуба от 539 хил. лв., въпреки обещанията на общинска администрация, че след драстичното увеличение на цената на билета предприятието ще е на печалба за 2018 г. За 2017 година загубите му са близо 4 млн. лв. За сравнение – през 2016 г. то е било на печалба с 40 000 лв., а през 2015 – с 284 000 лв.

„Още миналата година от БСП – Бургас искахме връщането на старата транспортна схема, като подробно обяснихме недостатъците на новата. Тя не е удобна, най-вече за пътниците, за които иначе е предназначена и заменя транспортна схема, която повече от 30 г. се използваше в нашия град и беше удобна за всички. Наложи ни се силово на всички нас, гражданите на община Бургас, както и на общинския превозвач. Ефектът, разбира се, не закъсня”, каза още Господинов. По думите му, новата транспортна схема не само не предлага удобства за придвижване, но и цената на билета в градския транспорт беше увеличена с 30 % – от 1 лв. на 1.30 лв. за валидатор и 1,50 лв.-  цена на хартиен билет от 1-ви декември 2017 година.

„Отново само ние от БСП се противопоставихме на това поскъпване. Считаме, че е крайно време да се поеме и отговорност за финансовото състояние на едно от най големите общински предприятия в Бургас”, заключи Живко Господинов.