Господин Господинов, преди дни разбиха бургаския офис на Делегацията на българските социалисти, как ще коментирате случая?

Изненадан съм от вандалската проява, на която станахме свидетели. До момента не сме имали подобен вандалски акт срещу офисите на партията в Бургас. Благодарение на органите на реда извършителят бързо бе разкрит и щетите ще бъдат възстановени за негова сметка. Мотивите за действията му са странни, но искрено се надявам, че няма нищо общо с политическите ни позиции и предстоящата кампания за европейски избори. Не мога да не отбележа, че случилото се е и отражение на атмосферата на крайна агресия, нагнетявана срещу БСП и нейните представители, нещо, срещу което следва еднозначно да се противопоставят не само социалистите, а и всички смятащи се за демократи и желаещи свободни и честни избори.

Започнахте ли вече да работите в посока европейски и местни избори?

Не сме спирали работа по подготовката за избори каквито и да са те. Акцентът е върху противодействието на опитите за манипулация на изборните резултати. Организацията на изборният ден, като и представяне на „Визия за Бургас”. Ние се доказахме, като единствената опозиция на ГЕРБ, сега трябва да се докажем и като единствената алтернатива.

Как ще върнете доверието хората и избирателите на БСП?

С последователни политики усилията ни са насочени имено към връщане на доверието на хората и това е причината ние да се обръщаме към тях, а не към управляващите. За всички е ясно, че при наличието на 29 общински съветника на ГЕРБ в общинския съвет всички наши предложения се отхвърлят, но ние разчитаме на бургазлии да бъдем припознати, като партията, която защитава техния и общественияинтерес. Считам, че имаме успех в усилията, които полагаме.

Как виждате изхода на местните избори в Бургас?

Знаете ли, управлението изморява, четвърти мандат не е полезен за никой, време е управляващите да преминат в опозиция и да си направят анализ на грешките, които са допуснали през тези години.  Време е и за ревизия на управлението, но това може да се случи само ако има промяна.

Обсъждат ли се вече кандидатури на БСП за кмет на Бургас?

Кандидатури ще се обсъждат когато минат изборите за Европейски Парламент, но се провеждат разговори с потенциални кандидати, като се търси най-печелившият вариант. Трябва ни  човек, който ще има ясна визия за развитие на града и ще върне доверието на хората, че все пак нашият град може да догони темповете на развитие на градове, като Пловдив и Варна.

Какви сигнали пристигат при Вас и от какво са недоволни Вашите симпатизанти, относно състоянието на Бургас и общината?

Постоянно в нашия офис и по време на приемните дни на нашите общински съветници, както и на депутатите ни, идват граждани, недоволни от управлението на ГЕРБ. Те искат да разберат отговорите на някои въпроси и ние им помагаме тези въпроси да стигнат до управляващите и съответно очакваме да се дадат адекватни отговори. Ето и някои от нещата, с които хората не могат да се примирят, например, как така Бургас е едно добро място за живеене, а бургазлии трябва да плащат втория най-скъп билет за градски транспорт в страната след София. Ето и още въпроси, свързани с градския транспорт – до кога новата транспортна схема ще предизвиква транспортен хаос. Искаме да узнаем какъв е размерът на средствата, които са постъпили в общината от „Синя и Зелена зона” за 2018 г., как и с какво се подобри услугата за „Синя зона”, след като през 2018 г. годишният стикер за същата се увеличи от 43 лв. на 60 лв. за година, за какво се изразходват средствата, постъпили от таксите за „Синя и Зелена зона”. Интересно ни е за кого са предназначени изградените тротоари в ЦГЧ, защото реално по тях не може да се разминат двама пешеходци, да не говорим за майки с колички или хора с увреждания. Липсата на достъпна градска среда явно не тревожи управляващите, само след два  месеца очакваме и началото на туристическия сезон, а туристите трябва да вървят в колона по един по новите тротоари в центъра все едно изкачват планински връх. Списъкът е безкраен с въпросите на нашите съграждани, както и на нашите въпроси. И очакваме отговорите от месната власт. Все пак се касае за обществени средства, касае се за живота на бургазлии, а когато става дума за тях, не е редно да се бяга от отговорите или да бъдат забулени в тайни.