„С цялото ми уважение към пожарникарите, защото тези хора го заслужават наистина, но министър-председателят Бойко Борисов управлява държавата като пожарникар. При него няма виждане, няма план за бъдещо развитие на даден сектор“, заяви в ефира на „Дарик“ Югоизток народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев. По думите му, управление без ясни цели би довело страната до колапс не само на държавата, но и на държавността.

„Какво виждаме? Излизат учените с черните знамена пред парламента и се намират 15 милиона лева от бюджета, излизат майките и се намират 150 млн. от бюджета, излизат полицаите и се намират 100 млн. лева. Тоест, възниква някъде пожар, ако мога така да се изразя, излиза министър-председателя и го гаси. Това не е правилният начин на управление, нужно е планиране, нужна е перспектива. Трябва да имаме ясни приоритети. На събранията, на които присъствам в цялата страна, винаги задавам следния въпрос – какви са приоритетите на България? Никой не може да ми отговори“, каза Тишев.

Народният представител отхвърли категорично твърдението, че предсрочни избори биха довели до икономическа и политическа нестабилност и допълни: „… на какво ще загубим стабилността питам аз? Стабилността на доходите? Стабилността на мизерията ли? Ние сме стигнали положение, в което по-надолу не можем да стигнем. Хората искат промяна и тя ще се случи рано или късно. Виждаме как управляващите се забъркват в нови скандали с  всяка нова седмица. Това ни показва едно единствено нещо – че това правителство е изчерпало полезните си ходове.“

Николай Тишев коментира още политическите скандали от последните месеци и последвалите протести.  „Виждаме какъв е характерът на протестите от последните месеци. Всеки протест възниква спонтанно. Фактът, че демонстрациите затихна леко в последните дни е показателно, че зад тях не стоят политически сили“, заяви той.