„Трябва да оценяваме великата дата 9 септември 1944 г., когато българският народ успя да свали от плещите си робството на монархофашизма и да създаде общество на социалното равенство, грижата за човека, общество без експлоатация, бедност, насилие и национални предателства, на които се нагледахме през последните години. 9-ти септември е своеобразен връх в десетилетните борби на българския народ за равенство и социална справедливост“. Това каза председателят на ОбС на БСП-Бургас Живко Господинов по време на отбелязването на паметната дата.

Събитието се състоя пред Пантеона в Морската градина на Бургас. На него присъстваха стотици членове и симпатизанти на левицата.

За да почетат паметта на загиналите антифашисти и да отпразнуват 9-ти септември, тук бяха и народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев, зам.-председателят на БСП-Бургас Тодор Ненов, областният председател на ОЖС на БСП- Бургас Тинка Желязкова, председателят на МО в БСП-Бургас Васил Иванов, общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Стоян Колев, зам.-председателят на ОбС на БСП-Сунгурларе Диана Гурева.

„9 септември 1944 г. е дата в българската история, която трябва да се помни поради факта, че представлява победния край на антифашистката борба на българския народ, продължила 21 години. Тази борба даде възможност на народа да изтрие позорното клеймо на хитлеристки съюзник, което му бе сложена през 1941 година. 9 септември 1944 г. даде началото на един период в историята, в който България постигна огромни успехи в развитието на икономиката, културата, образованието, социалните дейности, който няма да бъде забравен никога!“ – заяви Тодор Ненов.

Поздравителната програма бе представена от фолклорен състав „Китка“, а след нея бяха поднесени венци и цветя.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ!