“Без БСП, без всеки един редови член на левицата тук – днешният празник по повод откриването на паметника на Васил Левски, нямаше да се случи” – това каза заместник-председателят на БСП Кирил Добрев днес в Руен. “Почти 9 години тази инициатива се проточи, но накрая със съдействието на Националния съвет и парламентарната група на “БСП за България” паметникът на този велик българин вече е факт” – допълни Добрев. “Аз съм сигурен, че макар и да не се чу от микрофона, че левицата е спомогнала за този празник, хората го знаят” – коментира още заместник-председателят на БСП.

Добрев подчерта, че с осъществяването на днешната инициатива всеки един член на левицата в община Руен може да се гордее и да има самочувствие. “Няма как да имаме претенции, че можем да управляваме тази държава, ако нямаме самочувствие”, каза Добрев.

“Хората вървят след победители, те тръгват след лидери със самочувствие и ако нещо трябва първо да променим в БСП, то това е самочувствието във всеки един от нас” – допълни Кирил Добрев. “БСП винаги е носила отговорност за действията си, БСП не е политическа еднодневка и скоро ще отбележим поредната си годишнина на Бузлуджа” – коментира зам.-председателят на БСП. “Поколения свързани с тази партия ще се съберат на върха, за да отбележат своя празник”  – призова присъстващите Добрев.

Добрев припомни, че в събота ще бъде представен проект на “Визия за България”, където ще бъдат засегнати 4 основни теми: здравеопазване, образование, регионално развитие и икономика и доходи. “Тази визия тръгва за обсъждане в цялата партия – във всяка една организация. Отделно ще бъде представена пред обществото – ще бъде предоставена на експерти, специалисти, браншови и НПО-организации, за да могат да кажат своите предложения”  – допълни Кирил Добрев. “Целта е тази визия да стигне до всеки български гражданин, който да направи своето предложение, защото само програма, която е минала на обсъждане през народа, може да се нарече управленска програма” – подчерта заместник-председателят на БСП.