Общинският съвет на БСП – Бургас поздрави другаря Коста Димов Костов за неговия 90-годишен юбилей.

„За навършването на Вашите 90 години мъдрост, вдъхновение и любов, ние вдигаме пълни чаши и пием с уважение и респект към Вас – нашият пример на подражание и вдъхновяваща опора. Пожелаваме Ви да бъдете здрав и щастлив, да се чувствате незаменим и полезен сред нас, Вашите приятели и съмишленици. Бъдете горд с годините си в този важен за Вас ден!” – се посочва в поздравителния адрес.

Коста Костов е автор на карикатурите в бургаския вестник „Компас”. Той показа 90 от тях на кафе с автограф, където бе събрал своите близки и приятели по случай празника.

             Коста Димов Костов е роден на 21 април 1928 г. в село Граматиково, Бургаско. От 1937 г. живее в Бургас. Тук завършва механо-техническо училище. Семеен е и има 2 дъщери, 3-ма внука, 1 внучка и 3 правнука. До него, вече 66 години неотлъчно, е съпругата му.

            През 1950 г. завършва в Сараево и Ловеч Висше военно-въздушно техническо училище. Получава военно звание „подпоручик” и последно „подполковник”. В авиацията е работил повече от 40 години и е обслужвал над 35 типа самолети. В бойната и гражданска авиация е заемал различни длъжности, като инженер на авиационен полк и зам.-директор на комплекс. Работил е на летищата Ямбол, Безмер, Балчик, Равнец, София.

           С рисуване се заминава от детство. Карикатурата му е хоби. От три години неговите произведения са на страниците на вестник „Компас”. В карикатурите са отразени не само някои от най-актуалните проблеми на съвременното ни общество, но и малките човешки слабости, на които се натъква всеки ден, представяйки ги с лека ирония и много чувство за хумор.